Laatste Nieuws

Fotoblad bloemen

Fotoblad bloemen


Voorwoord en machtiging bloemenactie
Bloemenactie 2018
Geachte inwoners van Mheer en omgeving,

De bloemenactie: "ELK PLANTJE HELPT EEN HANDJE" van de harmonie is er weer.
Langs deze weg wordt U de bloemenlijst aangeboden.

DEZE BESTELLIJST WORDT TUSSEN 10 EN 19 APRIL OPGEHAALD.

Zorg dat de lijst ingevuld is. Maak vandaag nog uw keuze!
Om uw keuze te vergemakkelijken hebben wij een foto-overzicht* gemaakt. Dit overzicht kunt u op de
internetsite van onze harmonie bekijken. U gaat naar www.harmoniemheer.nl en klikt op nieuws. Hier vindt
u een overzicht van alle beschikbare bloemen en kunt u extra bestellijsten uitprinten voor familie en/of
vrienden. Indien men belt, kan men het foto-overzicht en extra bestellijsten ook afhalen bij M. Spauwen op
Duivenstraat 4. Telefoon: 06-24135575 of mail naar m.spauwen@ziggo.nl .
Indien u niet thuis bent als de bestellijst wordt opgehaald, dan verzoeken wij u de ingevulde bestellijst bij
M. Spauwen (Duivenstraat 4) of R. Lemlijn (Dorpsstraat 24) in de brievenbus te deponeren of per e-mail,
wel graag voor 19 april. De bestelling wordt u thuisbezorgd op vrijdag 27 april 2018.

Tevens vindt u hieronder een formulier voor een automatische incasso. Indien u dit formulier volledig
invult, wordt het bedrag van uw bestelling éénmalig van uw bankrekening afgeboekt, ongeveer 1 week
na levering van de bloemen.
Wij hopen dat u hier ook gebruik van maakt.(ook al is het maar een klein bedrag)
ER WORDT WEER GEGARANDEERD VOOR EERSTE KWALITEIT BLOEMEN GEZORGD!
Wij danken u voor uw sympathieke steun en alvast veel plezier met de bloemen.

Hoogachtend, Het bestuur.

*(Foto kan afwijken van het geleverde product)

Bestellijst bloemenactie
59e Concerttreffen Muziekfederatie Limburg Zuid West – 13 en 14 april

Liefhebbers en geïnteresseerden in HaFa-blaasmuziek kunnen op 13 en 14 april a.s. weer volop genieten van prachtige en gevarieerde concertuitvoeringen. Dit jaar zullen de concertwedstrijden voor de eerste maal plaatsvinden in de raadzaal van de gemeente Eijsden-Margaten (Amerikaplein 1 te Margraten).
Het 59e concerttreffen van de Muziekfederatie Limburg Zuid West wordt door de Oude Harmonie St. Cecilia 's-Gravenvoeren georganiseerd. De zeven deelnemende harmonieën en fanfares hebben zich onder leiding van hun dirigenten terdege voorbereid. Om bezoekers gastvrij en open te ontvangen is er geen entree. U kunt dus als bezoeker binnenlopen en u laten verrassen door de prachtige muziek.
De deelnemende verenigingen zullen worden beoordeeld welke dit jaar in handen is van de heer Jacob Slagter, jurylid concertconcoursen HaFaBra.
Het concerttreffen begint op vrijdag 13 april. Vanaf 19.30 uur musiceren telkens om het uur de orkesten van:
• Harmonie Concordia Margraten i.s.m. Harmonie St. Rosa Sibbe, o.l.v. Jos Dobbelstein
• Fanfare St. Blasius Cadier en Keer, o.l.v. Ben Essers
• Koninklijk erkende Fanfare St. Gertrudis St. Geertruid, o.l.v. Jos Dobbelstein
Op zaterdag 14 april gaat het concerttreffen om 18.30 uur verder met de orkesten van:
• Harmonie Sint Laurentius Bemelen, o.l.v. Ron Dalemans
• Harmonie Diligentia Eckelrade, o.l.v. Henk Haan
• Koninklijke Harmonie St. Cecilia Mheer, o.l.v. Fried Dobbelstein
• Koninklijk erkende Harmonie Amicitia Banholt, o.l.v. Frans Bemelmans
Aan het slot van iedere avond wordt de juryuitslag bekend gemaakt.
Het bestuur van de Muziekfederatie Limburg Zuid West en de organiserende vereniging Oude Harmonie St. Cecilia 's-Gravenvoeren heten muziekliefhebbers, trouwe bezoekers en overige belangstellenden van harte welkom.

Contact: harmonie.voeren@gmail.com


DRUMBANDFESTIVAL MUZIEKFEDERATIE LZW IN MARGRATEN

Koninklijk Erkende Harmonie Concordia organiseert op zaterdag 24 maart a.s. het jaarlijks drumbandtreffen van de Muziekfederatie Limburg Zuid West. Aan dit drumbandfestival, dat voor de 21e keer gehouden wordt, wordt deelgenomen door 8 verenigingen van deze federatie. Als gastvereniging is de drumband van Schutterij St. Sebastianus uitgenodigd. De deelnemers verzorgen een podiumoptreden in Oos Heim, Clermontstraat 10. Voor de jurering tekent het bondsjurylid Jo Zinzen.
Dit jaar vindt geen optocht met defilé plaats.
Achtereenvolgend zullen optreden: de drumband van Schutterij Sint Sebastianus en vervolgens de drumbands van Harmonie Concordia Margraten, Harmonie Diligentia Eckelrade, Harmonie St. Laurentius Bemelen, Koninklijke Harmonie St. Cecilia Mheer, Harmonie Berggalm Noorbeek, Harmonie Amicitia Banholt, Fanfare St. Blasius Cadier en Keer en Fanfare St. Gertrudis Sint Geertruid. De optredens beginnen om 18.30 uur. De zaal is open vanaf 17.45 u. De bekendmaking van de resultaten is voorzien omstreeks 23.00 uur. Er is geen entree. Belangstellenden en muziekliefhebbers zijn van harte welkom op 24 maart. Parkeren kan op de parkeerplaatsen aan de Hendrik van Gelderstraat, Eijkerstraat (achter gemeentehuis), de Gouverneur. Kremersstraat (naast gemeentehuis) en op de parkeerplaats achter de PLUS.


Nieuwjaarsconcert in Mheer.

De muzikale opening van 2018

Het jaar 2017 was voor onze harmonie een bijzonder mooi en succesvol jaar, met als muzikaal hoogtepunt het concertconcours in de Oranjerie te Roermond. Hier behaalden wij voor de uitvoering van ons muzikale programma de monsterscore van maar liefst 97 punten. Een euforisch gevoel maakte zich van dirigent, leden, bestuur en meergereisde - maar ook thuis meeluisterende supporters meester. Een ongeevenaard succes voor onze bijna 200 jarige vereniging.

Ook 2018 beloofd weer een bijzonder jaar te worden met diverse uitdagende concerten en projecten. Traditiegetrouw openen wij het nieuwe jaar met ons, in binnen en buiten Mheer, alom bekende nieuwjaarsconcert. Deze editie zal op zondag 14 januari om 14:30u plaatsvinden in de harmoniezaal te Mheer.

Zoals u van ons gewend bent, hebben wij voor dit concert een aantal speciale muzikale gasten uitgenodigd. Met de artiesten die we dit jaar hebben uitgenodigd, is iedere hoek van Zuid-Limburg vertegenwoordigd. Zo mogen wij vanuit Sittard, de zangeres Sarah Cremers verwelkomen, vanuit Kerkrade Jack Vinders en vanuit Maastricht Sjeng, Sjér & de Sjele. Uiteraard zijn we ons eigen dorp niet vergeten. Zo kunt u genieten van de talenten van slagwerker Lei Titulaer en zangeres Emma Moonen. Kortom, genoeg redenen om erbij te zijn!

Sarah Cremers
Muziek, zang en dans is haar thuis met de paplepel ingegoten. Haar vader is namelijk Geert Cremers van Kartoesj. Als kind speelde ze al in alle Limburgse theaters mee in de musical "Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?" Op dit moment speelt zij mee in de musical klassieker 'My Fair Lady', in verschillende theaters door heel Nederland en België.

Jack Vinders
Voor de trouwe bezoekers van ons nieuwjaarsconcert hoeven we hem niet meer voor te stellen, het is niet de eerste keer dat hij met ons zal optreden. Toch nog even kort, voor degene die hem niet kennen: Jack Vinders is zanger en cabaretier, maar ook liedjesschrijver, regisseur, acteur, presentator en columnist. Jack is een zanger en vertolker van luistermuziek, Franse chansons, ballades en swingende songs, een rasartiest van Limburgse bodem met regionale en nationale uitstraling.

Sjeng, Sjér & de Sjele
Voor de meeste inwoners van Mheer inmiddels geen onbekenden meer. Sjeng en Sjér Damen, een tweeling die al van kind af aan graag samen muziek maken. Xavier Emmen is een contrabassist, gitarist, zanger en entertainer. Xavier en Sjeng leerden elkaar kennen in een band genaamd The Mexicano's (oet 't vét!) Vervolgens hebben ze samen een muzikaal avontuur beleefd met optredens op o.a. Pinkpop en Zwarte Cross. Nu, gaan ze met z'n drieën terug naar de roots. Sjeng, Sjér & de Sjele brengt u een mix van country, blues, folk en veel lol!

Emma Moonen
Emma is een jong muzikaal talent, ze heeft onder andere opgetreden in de Dörpskroniek en tijdens de kerstwandeling. Maar ook buiten Mheer heeft ze haar zangkunsten al vertoond, tijdens het Open Podium Maastricht, het Festival Des Jeunes Artistes en verschillende bruiloften. Dat allemaal terwijl ze nooit zangles heeft gehad. Net zoals piano en gitaar spelen heeft ze zich dit zelf aangeleerd.

Lei Titulaer
Lei is een muzikaal talent uit onze eigen harmonie, maar ook buiten Mheer heeft hij al van zich laten horen. Begin dit jaar werd hij Nederlands Kampioen (3e divisie) met het Slagwerkensemble KE Fanfare Sint Gertrudis uit ons buurdorp Sint Geertruid, waar overigens ook Juul Dobbelstein deel van uitmaakte. Lei zal als slagwerksolist optreden tijdens dit Nieuwjaarsconcert.


Het 35e Nieuwjaarsconcert vindt plaats om 14.30u in de Harmoniezaal Mheer. De zaal gaat open om 14.00 u. Entree is € 12,50 inclusief champagne en wafel in de pauze. Jongeren vanaf 8 tot 18 betalen €7,50. Entreekaarten zijn te verkrijgen via leden van de harmonie of via het emailadres:
harmoniemheer@hotmail.com of via de webshop op www.harmoniemheer.nl.

Namens het bestuur en alle leden wens ik u hele fijne feestdagen en we zien u graag terug in het nieuwe jaar!


Poster Nieuwjaarsconcert
KON. HARMONIE ST. CECILIA MHEER WACHT PASSEND JAARFEEST

met twee briljanten jubilarissen in de schijnwerpers

Op vrijdag 3 en zondag 5 november wordt in Mheer bij de Koninklijke Harmonie St. Cecilia het patroonsfeest gevierd, dat op vrijdag traditioneel wordt geopend met de jaarlijkse feestavond in de harmoniezaal, die om 20.00 uur zal beginnen met het zogenaamde „moal“, de feestmaaltijd voor de hele St. Ceciliafamilie en speciale genodigden. Het belooft een ontspannen avond te worden na de intense voorbereiding op het recente concertconcours in Roermond met een monsterscore van maar liefst 97 punten!
Op zondag 5 november wordt de dag geopend met het opluisteren van de plechtige hoogmis om 10.00 uur in de St. Lambertuskerk, onder leiding van chef-dirigent Fried Dobbelstein.
Daarna wordt op het kerkhof een muzikaal eerbetoon gebracht aan alle overleden leden.
Aansluitend vindt vanaf 12.00 u. de huldiging en receptie plaats van een vijftal jubilarissen van „de Koninklijke uit 1821“. Daarbij zijn familieleden, vrienden en relaties van harte welkom.

65 jaar
In 2017 telt de vereniging twee briljanten jubilarissen, te weten de orkestleden Hubert Quaedvlieg -hij heeft met 16 de meeste concoursdeelnames op de teller staan- en Adolf Willems. Vanaf hun lidmaatschap in 1952 maken ze deel uit van de klarinetsectie. Momenteel dragen ze hun steentje bij in het harmonie-orkest op bas-klarinet. Zij vervullen een voorbeeldfunctie in het orkest en de vereniging.
Twee St. Cecilianen met hart en ziel! Twee iconen om trots op te zijn!

50 jaar
De gouden jubilarissen zijn Toine Huls en Jean Sneepers sr.

Toine Huls was vanaf 1967 jarenlang actief als bestuurslid.
Zijn aandachtspunten waren o.a. het maken van werkschema’s, het contracteren van dansorkesten, renovatie-werkzaamheden aan de harmoniezaal en de jaarlijkse bloemenactie „Elk plantje helpt een handje“.
Momenteel is hij erelid.

Jean Sneepers sr. maakte zijn debuut in 1967 als slagwerker op kleine trom tijdens het bondsconcours in Terwinselen. Later was hij ook actief op de concerttrom. Vanaf 1973 was hij leider en instructeur van de drumband gedurende een tiental jaren. Hij was vele jaren beheerder van het muziekarchief. Ook technische werkzaamheden in en rond de harmoniezaal waren en zijn hem niet vreemd. Momenteel is hij actief in het steuncomité. Zijn beide zoons Jean jr. en Richard zijn fervente muzikanten op hoorn en fagot.
Twee gouden jubilarissen met een grote staat van dienst!

12½ jaar
De koperen jubilaris is Andrea Weusten op bes-klarinet. Zij geniet al 12½ jaar o.l.v. chef-dirigent Fried Dobbelstein van haar hobby!

Namens het bestuur,
Jef Jacobs, erevoorzitter Kon. Harmonie St. Cecilia Mheer

Jubilarissen
CONCERTCONCOURS 2017
CONCERTCONCOURS 2017 ÉÉN GROOT SUCCES VOOR MHEER
***DE KROON OP HET WERK VOOR DIRIGENT FRIED DOBBELSTEIN***

In een zinderende finale stijgt het orkest van de Koninklijke Harmonie St. Cecilia Mheer o.l.v. chef-dirigent Fried Dobbelstein tijdens het concertconcours op zondag 22 oktober met een schitterend programma tot ongekende hoogten en krijgt van het juryteam maar liefst 97,00 punten toegekend en dus …… lof der jury!
Niet alleen winnaar van de dagprijs, zijnde een bokaal namens de LBM , maar ook de hoogste score in de concourshistorie van de vereniging sinds de eerste deelname in 1926 in Driebergen.
De drijfveer „Es veer `t doon, dan doon veer `t good!“ blijkt geen loze kreet.

De intensieve en goed verlopen voorbereidingsperiode heeft zijn vruchten afgeworpen.
Tijdens het Try-out Concert en de generale repetitie in de week voorafgaand, voel je dat er iets bijzonders staat te gebeuren in de finale.
De dirigent heeft perfect gepiekt. Voor hem in zijn 29e directiejaar de kers op de taart, de kroon op het werk.
Van de zeven concoursdeelnames behaalt hij met „zijn St. Cecilia“ maar liefst 6 keer op rij lof der jury.

Het talrijk aanwezige publiek geniet met volle teugen van het concoursprogramma, waarin naast het orkest ook sopraan Fenna Ograjensek in „Angels in the Architecture“ van Frank Ticheli een belangrijke bijdrage levert. Orkest en dirigent worden na afloop beloond met een minutenlang staande ovatie.

De euforie in De Oranjerie is groot. Na het bekendmaken van de uitslag vloeien er tranen van vreugde en geluk bij de muzikanten en hun aanhang. De ontlading straalt van de gezichten af. Iedereen is meteen in de juiste feeststemming en wil zo snel mogelijk -na het lange wachten op de uitslag- naar de thuishaven Mheer.

Bij thuiskomst in Mheer onder traditioneel klokgelui en een warme ontvangst door het steuncomité in de harmoniezaal wordt nog enkele uren gezellig gefeest met dj Marc en vooral stoom afgeblazen na zo’n prestatie van formaat: een muzikaal hoogstaande concertuitvoering, gehonoreerd met de hoge score van 97,00 punten. Om alleen maar van te dromen!

Naar verluidt stond op maandag 23 oktober -the Day after- om 12.00 uur een brunch met spek en ei op het menu in de harmoniezaal, gevolgd door een aantal verrassingen en later op de dag een diner in buffetvorm.
Velen zullen ongetwijfeld in de avonduren van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om op informele wijze felicitaties aan te bieden en aansluitend te genieten van de feestavond met het duo „Sjeng en Zjer“ in de hoofdrol.

Namens bestuur, dirigent en leden,
Jef Jacobs erevoorzitter

Concertconcours 2017 met foto
ST. CECILIA MHEER VOOR 17e KEER NAAR CONCERTCONCOURS
ST. CECILIA MHEER VOOR 17e KEER NAAR CONCERTCONCOURS

Door Jef Jacobs, erevoorzitter

De concertconcoursen, die sinds 1951 door de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) worden georganiseerd, leveren een ongekende bijdrage aan het hoge kwalitatieve niveau waarop de Limburgse Muziekverenigingen functioneren.
Eén van de belangrijkste doelstellingen van deze concertwedstrijden is lidverenigingen de mogelijkheid bieden om hun muzikale niveau te peilen.

Het LBM concertconcours 2017 wordt gehouden op zondag 22 oktober in Theaterhotel De Oranjerie te Roermond.
Op die dag presenteren zeven muziekgezelschappen uit verschillende divisies en secties vanaf 13.15 uur hun muzikale kwaliteiten.
Dat zijn achtereenvolgens
• Fanfare St. Nicolaas Broekhuizen 4e divisie
• Harmonie Philomena Haelen 3e divisie
• Fanfare St. Wiro ’t Reutje-Sint Odiliënberg 1e divisie
• Koninklijke Harmonie St. Cecilia Mheer 1e divisie
• Harmonie St. Caecilia Blerick 1e divisie
• ProClass Brass Band Limburg Geleen concertdivisie
• Fanfare Eensgezindheid Maasbracht-Beek concertdivisie

Het juryteam bestaat uit Rob Goorhuis, Dick Bolt en Luuk Tuinstra.
De organisatie is in handen van de LBM met ondersteuning van Muziekvereniging St. Caecilia uit America.
De entree inclusief programmaboekje bedraagt 9 euro p.p. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Reglement Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO)
Het KNMO Reglement Concertconcoursen HaFaBra divisie 1-2-3-4-5 & introductie geldt vanaf 1 januari 2017.
Daarin staat onder meer vermeld, dat elk deelnemend orkest verplicht is om twee werken uit te voeren uit het Repertorium van de sectie en divisie, waarin het orkest uitkomt (te beoordelen onderdelen 1 en 2).
Daarnaast staat het ieder orkest vrij om geheel vrij te kiezen werk/werken uit te voeren (te beoordelen onderdeel 3).
Voorafgaande aan de uitvoering van het te beoordelen repertoire is een vrij te kiezen inspeelwerk toegestaan van maximaal 5 minuten.

Jurering geschiedt volgens het zogenoemde tien-rubrieken-systeem met een maximum van 10 punten per rubriek.
De rubrieken zijn:
1. Intonatie 6. Ritmiek
2. Klankvorming 7. Samenspel
3. Klankbalans 8. Dynamiek
4. Techniek 9. Nuancering
5. Articulatie 10. Muzikale uitvoering

De concourshistorie van de Koninklijke Harmonie St. Cecilia Mheer
In 1926 neemt de vereniging onder leiding van dirigent Hub Bastin voor de eerste keer deel aan een nationaal concours te Driebergen in de 2e afdeling. Een 1e prijs is het resultaat. Heel Mheer viert feest!
In 1959 volgt de 2e concoursdeelname onder leiding van dirigent Sjeng(ske) Bastin. In Meijel komt het orkest uit in de afdeling uitmuntend. Er wordt een 1e prijs behaald net als in 1963 in Bocholtz.
Dan breekt vanaf 1966 de periode aan van dirigent Jo Joosten uit Schinveld. Hij gaat maar liefst 5 keer “met Mheer” naar een officieel bondsconcours met telkens een 1e prijs.
Bij zijn 1e concours in 1967 in Terwinselen is het meteen prijs: promotie van de afdeling uitmuntend naar ere.
Het hoogtepunt vormt zijn 5e en laatste deelname in 1977. In Borgharen wordt de superieure afdeling bereikt.
In deze afdeling worden in 1982 en 1987 eerste prijzen behaald resp. o.l.v. Ton Partouns en Peter van Tilburg.
Op 1 juli 1988 wordt Mheerdenaar Fried Dobbelstein de nieuwe chef-dirigent van “de Koninklijke uit 1821”.
In de superieure afdeling/1e divisie volgt het ene hoogtepunt na het andere.
In 1991 in Maasbracht 1e prijs met 316 punten; in 1995 in Kerkrade 1e prijs/lof der jury met 327 punten.
Vervolgens in 1999 in Venlo 1e prijs/lof der jury met 338 punten en eveneens in 2004 in Venlo 1e prijs/lof der jury met 92,50 punten (nieuwe telling).
In 2009 is men in Roermond present en scoort het orkest 94,92 punten, opnieuw een 1e prijs/lof der jury.
In 2013 volgt de 1e deelname aan het WMC te Kerkrade. Het wordt een ongekend succes. Voor de 5e keer op rij wordt een 1e prijs met lof der jury behaald met 94,08 punten.
In 1978 wordt o.l.v. Jo Joosten tijdens het FKM-landskampioenschap in Helmond de witte wimpel behaald in de afdeling ere.
Fried Dobbelstein brengt in de afdeling superieur de oranje wimpel in 2000 naar zijn thuishaven Mheer. Dat gebeurt tijdens het FKM-landskampioenschap in De Maaspoort te Venlo. Beide wimpels sieren de drapeau.
Resumé: sinds 1926 wordt altijd een 1e prijs behaald. Dat op zich is al bewonderenswaardig!

Recente hoogtepunten
Op 29 juli 2009 wordt in de Rodahal te Kerkrade medewerking verleend aan het cross-over concert “Windj Sjtreke”, een verrassende avond met muziek, theater, literatuur en film.
Het is een initiatief van het Huis voor de Kunsten Limburg (HKL), de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) en het Wereld Muziek Concours Kerkrade (WMC).
Het harmonie-orkest o.l.v. Fried Dobbelstein is top in twee composities van Alfred Reed: “A Festive Overture” en “Armenian Dances”- part I. De vereniging raakt besmet met het WMC-virus, zo zal in 2013 blijken!

Op 25 oktober 2009 neemt het orkest in Roermond voor de vijftiende keer deel aan een bondsconcours -voortaan onder de naam concertconcours- en voor de zevende keer in de 1e divisie (voorheen superieure afdeling).
Het is de vijfde keer onder directie van Fried Dobbelstein. Het wordt de hoogste score in de concourshistorie:
94,92 punten (oude telling 341,71).

16e concoursdeelname op het wereldpodium ………
In Mheer leeft al lange tijd de vurige wens om deel te nemen aan het Wereld Muziek Concours (WMC) te Kerkrade om daar het beste van zichzelf te laten horen. Die wens gaat op 21 juli 2013 in de Rodahal in vervulling met het voortreffelijke resultaat van 94,08 punten in de 1e divisie sectie Harmonie.
Hieraan voorafgaand wordt op 18 juli 2013 een kasteelconcert te Mheer georganiseerd op een bijzondere locatie in de weilanden achter het monumentale kasteel, dat deel is van het decor achter een transparant boogpodium en een bijzonder concert met de Simón Bolivar Symphony Band of Venezuela en een optreden van de Koninklijke Harmonie St. Cecilia van Mheer o.l.v. dirigent Fried Dobbelstein, als laatste proef/generale repetitie op zondag 21 juli.
Het befaamde orkest uit Venezuela speelt nooit eerder in Nederland. Sergio Rosales dirigeert met als gastdirigent Johan de Meij. De harmonie van Mheer speelt het WMC-programma “Extreme Beethoven” van Johan de Meij en “Caucasische Epode” van Alexander Comitas. Het concert in de openlucht is organisatorisch groots van opzet. Het wordt een ongekend succes.
Meer dan 2000 bezoekers genieten van dit unieke buitengebeuren en keren na afloop tevreden en voldaan huiswaarts!

17e concoursdeelname in 2017: “Es veer ’t doon, dan doon veer ’t good!”
Vóór de zomervakantie is binnen het harmonie-orkest al zeer serieus gewerkt aan de concertwerken voor “Roermond”, maar vanaf 31 augustus jl. is het repetitieschema geïntensiveerd.
Naast de vaste tutti repetities op donderdagavond o.l.v. Fried Dobbelstein zijn er extra tutti repetities op een drietal zondagen en groepsrepetities met deskundige repetitors/mentoren hout/koper om en om op dinsdagavond.

Op zondag 3 september heeft L1 filmopnames gemaakt van de repetitie te Mheer en de Mars- en Showwedstrijden in Eckelrade, die via L1-TV uitgezonden zijn op 18 september. In de aanloop naar het concours wordt ieder korps geportretteerd met als uitgangspunt de beleving van een concoursdeelname. Presentatie Emil Szarkowicz.

Op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober is een repetitieweekend gepland in het Duitse Bitburg.
Er zullen zowel tutti- als groepsrepetities plaats vinden.
Daarnaast is er volop tijd voor ontspanning en teambuilding en wordt de inwendige mens niet vergeten. De nacht wordt doorgebracht in Freizeit- und Erlebnishotel “Eifelstern”.

Try-out concert
Een week voorafgaand aan het concours vindt er op 15 oktober een Try-out concert plaats, eveneens in De Oranjerie te Roermond. Tijdens dit concert zal het harmonie-orkest het gehele concoursprogramma voor het eerst ten gehore brengen. Het is een concert in samenwerking met Fanfare Eensgezindheid uit Maasbracht-Beek, die zich voorbereidt op deelname in de concertdivisie.
Het concert begint om 20.00 uur en de entree bedraagt 12,50 euro.
Kaarten voor dit concert zijn vanaf 2 oktober via verschillende kanalen te koop.
U kunt hiervoor terecht in de webshop via de site www.harmoniemheer.nl
Daarnaast zijn er ook kaarten verkrijgbaar bij
. penningmeester Rudy Lemlijn via r_lemlijn@hotmail.com of telefonisch onder nr. 043-4571369
. secretaris Annemiek Berndsen via annemiekberndsen@gmail.com of per telefoon 043-4584934
Vervoer zal op eigen gelegenheid plaatsvinden.

U bent van harte welkom in De Oranjerie te Roermond om de harmonie te ondersteunen en zult getuige zijn van een prachtige muzikale avond met “Mheer” en “Brachterbeek” in de schijnwerpers op weg naar de grote finale van zondag 22 oktober.

Generale repetitie
Als afsluiting van deze concoursvoorbereiding -en mede voor de thuisblijvers- wordt de generale repetitie gehouden in de harmoniezaal te Mheer op donderdag 19 oktober. De juiste aanvangstijd is 21.00 uur. Iedereen is van harte uitgenodigd, met name en heel in het bijzonder “het thuisfront”, de Sponsoren, leden van “de club van 100” en “Vrienden van St. Cecilia “, alsmede het gemeentebestuur van Eijsden-Margraten, de Mheerder verenigingen, relaties in en buiten Mheer en zusterverenigingen.

De finale
Op 22 oktober is het dan zover en zal het harmonie-orkest voor de 17e keer deelnemen aan een concertconcours van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) en onderstaande werken ten gehore brengen.
Er wordt geconcerteerd van 17.10 - 18.10 uur en daarna is het vol spanning/stress uren wachten op de uitslag, die om circa 23.00 u. wordt voorzien, nà het optreden van St. Caecilia Blerick, ProClass Brass Band Limburg en Eensgezindheid Maasbracht.

Kaarten voor zowel entree concours als busreis zijn eveneens vanaf 2 oktober verkrijgbaar via de webshop van de site www.harmoniemheer.nl of bij de eerder vermelde bestuursleden.
De entree in Roermond bedraagt 9 euro en voor 9,50 euro reist U mee met de bus.

L1 Radio is aanwezig en maakt opnames van de orkesten uit Broekhuizen, Haelen en ’t Reutje, die op een later tijdstip uitgezonden worden. De live radio-uitzending vanuit De Oranjerie in Roermond begint om 17.00 uur met St. Cecilia Mheer.

Het concoursprogramma
1. Tierra Mitica deel 1 van Bernardo Adam Ferrero
2. Angels in the Architecture van Frank Ticheli met soliste Fenna Ograjensek
3. Wind Sketches van Philip Sparke
4. Tierra Mitica deel 4 van Bernardo Adam Ferrero
Een korte toelichting.
Tierra Mitica
Uit dit vierdelig symphonisch gedicht van Bernardo Adam Ferrero wordt deel 1 “Arco Mediterráneo” als opener van het concoursprogramma en deel 4 “La Tierra Bendecida” als slot ten gehore gebracht.
Het werk is in 2000 gecomponeerd voor het Certamen in Valencia als verplichte werk voor de hoogste afdeling.
Angels in the Architecture
Dit werk van Frank Ticheli begint met een 19e-eeuwse Shaker Song, waarin het licht van de engelen -het goddelijke- wordt vertolkt, gevolgd door turbulente en snelle muziek als een symbool van duisternis, dood en spirituele twijfel.
Zij sluipen bijna onmerkbaar binnen en verduisteren het licht
Deze duisternis heerst voor lange tijd, maar het licht komt altijd terug, onblusbaar en krachtiger dan voorheen.
Angels in the Architecture vormt de onbeantwoorde vraag van het bestaan. Het eindigt zoals het begint: de engel verschijnt weer
en zingt dezelfde troostende woorden.
De engel wordt vertolkt door de bekende Limburgse sopraan Fenna Ograjensek.
Wind Sketches
Deze driedelige compositie van Philip Sparke is gebaseerd op de relatie tussen de mens en de wind.
Het is op 5 november 2016 tijdens de 1e Open Nederlandse Harmonie Kampioenschappen in Drachten het verplichte werk voor de 1e divisie.

Slot
De voorbereiding op “Roermond 2017” is gedegen en de aanloop naar de 17e concoursdeelname verloopt bijzonder soepel, in grote saamhorigheid en met de juiste instelling.
De samenwerking tussen dirigent en orkestleden en muzikanten onderling is buitengewoon: motivatie, wilskracht, onderling vertrouwen, incasserings- en uithoudingsvermogen zijn van hoog gehalte.
In “harmonie” wordt de weg van voorbereiding afgelegd onder het motto: “Es veer ’t doon, dan doon veer ’t good!”
Het meeleven en meevoelen in het nog geen duizend inwoners tellende Mheer is groot, de medewerking van “de achterban” en de vele vrijwilligers is uniek en de verwachtingen van heel de gemeenschap zijn hooggespannen.

Bij een goed resultaat is het feest geblazen en zullen pastoor Henk Zengers, beschermheer Diederik baron de Loë en burgemeester Dieudonné Akkermans van de gemeente Eijsden-Margraten “den volke kond doen” via het traditionele klokgelui!

Op maandag 23 oktober -the day after- wordt een gezellig samenzijn georganiseerd voor de concoursdeelnemers in de harmoniezaal. Er is geen officiële receptie.
Inwoners, verenigingen en relaties wordt van 19.00 - 20.30 uur de mogelijkheid geboden op informele wijze felicitaties aan te bieden. Iedereen is van harte welkom!


Processie CD
Heeft U interesse in onze CD met processie marsen, klik dan op onderstaande link voor meer info.
Voor stukjes van de muziek, ga naar het kopje Media/Muziek. Hier zijn enkele stukjes van de muziekwerken op onze CD.

Processie CDDeze website is eigendom van Koninklijke Harmonie St. Cecilia Mheer | Ontwerp door Huub Habets