Laatste Nieuws

NIEUWJAARSCONCERT UITVERKOCHT
Tot onze vreugde kunnen wij melden dat alle stoelen in de harmoniezaal verkocht zijn.
We zullen dus spelen voor een volle zaal.
Er kunnen dus geen kaarten meer besteld worden.

Namens het Bestuur.

Bestuur, directie en alle geledingen wensen U


SFEERVOLLE KERSTDAGEN, EEN GEZOND EN VOORSPOEDIG NIEUWJAAR MET HEEL VEEL MOOIE MUZIKALE MOMENTEN

en nodigen U uit voor het

36e Nieuwjaarsconcert op zondag 13 januari
Tevens afscheidsconcert van chef-dirigent Fried Dobbelstein

Locatie: Harmoniezaal Mheer Aanvang: 14.30 uur
Entree: 12,50 euro, inclusief glas champagne met wafel
Jongeren van 8 tot 18 jaar betalen 7,50 euro
Met medewerking van
• drumband en orkest Koninklijke Harmonie St. Cecilia
• Jos Dobbelstein saxofoon
• Imke Heitzer zang
• Fenna Ograjensek zang
• Léon van Wijk accordeon
• eigen solisten

Tickets reserveren via:
tel. nr. 043-4584934 of harmoniemheer@hotmail.com


NIEUWJAARSCONCERT MHEER VOORAANKONDIGING


Het Nieuwjaarsconcert van de Koninklijke Harmonie St. Cecilia vindt plaats op zondag 13 januari a.s. in de Harmoniezaal tegenover de kerk te Mheer. Aanvang 14.30 uur.
Dit concert, dat tot ver buiten de dorpsgrenzen bekendheid geniet, mag al vele jaren rekenen op een zeer talrijk publiek uit Mheer en de regio.
De editie 2019 staat bol van verrassingen en is zeer gevarieerd, maar daarover meer info in een volgende uitgave van dit weekblad.

Alles draait tijdens dit concert rondom muzikaal leider Fried Dobbelstein, die na 30 jaar directie, op zijn verzoek, afscheid neemt van „zijn“ harmonie, waarmee hij zoveel hoogtepunten heeft beleefd en muzikale successen heeft geboekt. Tevens wordt zijn opvolger en oud-leerling HafaBra-directie Bart Deckers uit Boukoul voorgesteld.

Kaartverkoop
De kaartverkoop is inmiddels gestart en tickets zijn te verkrijgen/bestellen via leden van de harmonie of via het mailadres harmoniemheer@hotmail.com of via de internetsite www.harmoniemheer.nl en doorklikken naar de webshop.
Telefonisch kan ook onder nummer 043-4584934 van het secretariaat.
Ze kosten 12,50 euro incl. champagne en wafel in de pauze. Jongeren vanaf 8 jaar tot 18 jaar betalen 7,50 euro.

Om teleurstelling te voorkomen luidt ons advies: voorzie U tijdig van een entreekaartje!

Bestuur en leden van „De Koninklijke uit 1821“ wensen U fijne feestdagen.NIEUWJAARSCONCERT IN MHEER MET DIRIGENTENWISSEL FRIED DOBBELSTEIN NEEMT NA 30 JAAR AFSCHEID


Op 13 januari zal de Koninklijke Harmonie St. Cecilia het jaar 2019 openen met het traditionele Nieuwjaarsconcert
m.m.v. Jos Dobbelstein, Imke Heitzer, Fenna Ograjensek en Léon van Wijk.
Alles draait tijdens dit concert rondom muzikaal leider Fried Dobbelstein, die na 30 jaar, op zijn verzoek, in het bijzijn van familie en een aantal genodigden, afscheid neemt van “zijn” harmonie, “de Koninklijke uit 1821”.

Op 13 januari zullen, al dan niet met begeleiding van het harmonie-orkest, voor het voetlicht treden:
• Jos Dobbelstein
Hij studeerde directie en saxofoon aan het Conservatorium van Maastricht bij respectievelijk Pierre Kuijpers en Adri van Velsen.
Van 1985 - 2015 maakte hij als saxofonist deel uit van de Koninklijke Militaire Kapel en het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht Bereden Wapens (FKKL BW).
Momenteel is hij als saxofoondocent werkzaam aan de Academie Voeren-Riemst en als dirigent verbonden aan Harmonie Concordia Margraten en Fanfare St. Gertrudis St. Geertruid.

• Imke Heitzer
Imke Heitzer startte haar muzikale opleiding aan de Rijksmuziekacademie te ’s-Gravenvoeren. Hier volgde ze klassieke zang, piano en saxofoon. Later werd ze toegelaten op de jazz-afdeling van het Maastrichts Conservatorium. Haar voorliefde voor theater uitte zich in een studie aan de MusicAllFactory te Tilburg.
Ze treedt op met verschillende bands en geeft zangles bij Kumulus te Maastricht en aan het Kunsthumaniora te Hasselt.

• Fenna Ograjensek
Fenna Ograjensek, sopraan, is een veelgevraagd én veelzijdig zangeres.
Ze staat bekend om haar warme stemgeluid, muzikaliteit en connectie met haar publiek.
Tijdens het laatste concertconcours van de Mheerder Harmonie in 2017 in Roermond leverde zij als soliste een belangrijke bijdrage in “Angels in the Architecture” van Frank Ticheli en deelde mee in het succes!

• Léon van Wijk
Léon van Wijk is een alleskunner en al sinds 1999 als musicus verbonden aan het Johan Strauss orkest van André Rieu.
Hij is een virtuoos accordeonist. Daarnaast musiceert hij op bastrombone in het Johann Strauss orkest en is hij een uitstekend drummer, pianist en entertainer.

Uiteraard is ook de drumband o.l.v. instructeur Patrick de Bie present met als solisten Emma Moonen zang, Henriëtte Titulaer dwarsfluit en Martin Didden contrabas.
En natuurlijk is er in 2019 opnieuw een hoofdrol weggelegd voor het harmonie-orkest, voor de laatste keer onder leiding van chef-dirigent Fried Dobbelstein.
Tijdens het concert wordt Frieds opvolger en oud-leerling HaFaBra-directie Bart Deckers voorgesteld.

De presentatie is in handen van de ladyspeakers Karin Quanten en Annemiek Berndsen.

Het 36e Nieuwjaarsconcert vindt plaats in de Harmoniezaal. Aanvang 14.30 u. De zaal gaat open om 14.00 u.

Tickets zijn te bestellen via de webshop www.harmoniemheer.nl of harmoniemheer@hotmail.com.
Ze kosten 12,50 euro inclusief champagne en een wafel in de pauze. Jongeren tot 18 jaar betalen 7,50 euro.

Bestuur en leden bieden U de beste wensen aan voor het Nieuwe Jaar en zien U graag terug in 2019.
Mheer meets Wolder in Theater aan het Vrijthof.
Tot onze vreugde kunnen wij melden dat alle stoelen in de theaterzaal verkocht zijn.
We zullen dus spelen voor een volle zaal.
Er kunnen dus geen kaarten meer besteld worden.

Namens het Bestuur.

DIRIGENT FRIED DOBBELSTEIN NEEMT IN STIJL AFSCHEID VAN „ZIJN HARMONIE“ UIT MHEER

TIJDENS BIJZONDER JUBILEUMCONCERT IN HET THEATER AAN HET VRIJTHOF IN MAASTRICHT

Op zondag 2 december brengt de Koninklijke Harmonie St. Cecilia van Mheer onder leiding van dirigent Fried Dobbelstein samen met Harmonie St.Petrus en Paulus -de Greune van Wolder- onder leiding van dirigent Matty Cilissen een groots jubileumconcert in het Theater aan het Vrijthof onder de titel „Mheer meets Wolder“: 30 jaar dirigent Fried Dobbelstein;
30 jaar The Lord oft he Rings; 140 jaar St. Petrus en Paulus Wolder.
Centraal in het programma staan een drietal werken van Johan de Meij:
The Lord of the Rings, Two Bone Concerto en Extreme Make-Over.
Als solisten treden voor het voetlicht Jan Smets en Lode Smeets, beiden virtuozen op trombone.
De presentatie is in handen van Ab Nieuwdorp, presentator van „De Klassieken“ op Radio 4.

Het eerste deel van het concert wordt om 15.30 uur geopend door het orkest van St. Petrus en Paulus uit Wolder, de winnaar concertdivisie sectie Harmonie tijdens het WMC 2017. De vereniging werd 140 jaar geleden opgericht, een wapenfeit om bij stil te staan. Vele successen werden er in de loop der jaren behaald met „grote“ muzikale leiders.
Fried Dobbelstein was er dirigent van 2002 tot 2010 en in 2005 en 2009 nam hij met het orkest succesvol deel aan het WMC in de concertdivisie.

Na de pauze neemt de Harmonie uit Mheer het tweede deel voor haar rekening.
Het is het laatste grote concert buiten Mheer, waarin Fried Dobbelstein de muzikale leiding heeft over „zijn harmonie“.
Op 1 juli 1988 werd hij op 27 jarige leeftijd dirigent van „De Koninklijke uit 1821“ in zijn thuishaven Mheer.
Na 30 jaar komt er een einde aan een intense en succesvolle samenwerking met heel veel muzikale hoogtepunten, met als kers op de taart de uitvoering op het concertconcours in 2017 in Roermond in de 1e divisie met de monsterscore van maar liefst …….. 97 punten.

In het Theater aan het Vrijthof zal het orkest Symfonie nr. 1 „The Lord oft he Rings“ van Johan de Meij in zijn geheel uitvoeren. Als „generale repetitie“ gebeurde dit reeds op grootse wijze op 7 oktober 2018 in de spraakmakende concertserie „Verrassende Ontmoetingen“ in Cultureel Centrum Elckerlyc in het Brabantse Hilvarenbeek.
Deze compositie van Johan de Meij zag 30 jaar geleden het levenslicht en is reeds vele keren door grote professionele en amateur-orkesten in binnen- en buitenland uitgevoerd. Een parel onder de composities!

The Lord of the Rings is gebaseerd op de gelijknamige trilogie van J.R.R. Tolkien. Dit boek, in Nederland bekend onder de titel „In de ban van de Ring“, heeft sinds de verschijning in 1955 vele miljoenen lezers over de gehele wereld weten te boeien. De symfonie bestaat uit vijf afzonderlijke delen, die ieder een figuur of een belangrijke episode uit het boek illustreren.

Deel één is een muzikaal portret van de tovenaar Gandalf, één van de hoofdpersonen in de trilogie. Zijn wijze nobele verschijning wordt uitgebeeld in een statig motief, dat in deel vier en vijf nog in een andere gedaante wordt gebruikt.
De plotselinge inzet van het Allegro Vivace, dat duidt op de onvoorspelbaarheid van de grijze tovenaar, wordt gevolgd door een woeste rit op zijn prachtige schimmel „Shadowfax“.

Het tweede deel is een impressie van Lothórien, het elvenwoud, met zijn prachtige bomen, planten en exotische vogels.
Uitgebeeld door houtblazerssoli. De ontmoeting van de hobbit Frodo met vrouwe Galadriel krijgt gestalte in een charmant Allegretto; in de Spiegel van Galadriel, een zilveren bron in het woud, ziet Frodo een drietal voorspellende visioenen, waarvan het laatste, een groot onheilspellend Oog, hem danig van streek maakt.

Deel drie beschrijft het monsterachtige schepsel Gollum, een glibberig, schichtig wezen, dat wordt uitgebeeld door de sopraansaxofoon. Het mompelt en praat in zichzelf, sist en slist, jammert en giechelt, is beurtelings zielig en venijnig en voortdurend op de vlucht én op zoek naar zijn liefste bezit, de Ring.

In deel vier wordt de moeizame tocht beschreven van het reisgezelschap onder leiding van de tovenaar Gandalf door het donkere gangenstelsel van de Mijnen van Moria. De trage loopcadans en de angst zijn duidelijk hoorbaar in het monotone ritme van de lage instrumenten en het slagwerk.
Na een wilde achtervolging door vijandige wezens, de Orks, raakt Gandalf in gevecht met een afschuwelijk monster, de Balrog en stort van de onderaardse brug van Khazad-Dûm in een peilloze afgrond. Op de sombere klanken van een Marcia Funèbre sjokken de onthutste reisgenoten verder, op zoek naar de enige uitweg uit de Mijnen, de Oostpoort van Moria.

Deel vijf tenslotte schetst het onbezorgde en optimistische karakter van de Hobbits in een vrolijke volksdans; de daarop volgende Hymne straalt de vastberadenheid en noblesse van het Hobbitvolkje uit.

De symfonie eindigt niet uitbundig, maar wordt vredig en berustend afgesloten, in overeenstemming met de symbolische sfeer van het laatste hoofdstuk De Grijze Havens, waarin Frodo en Gandalf op een wit schip wegvaren en langzaam achter de horizon verdwijnen.

Entreekaarten voor dit jubileumconcert kosten 15 euro en kunnen o.a. besteld worden via www.harmoniemheer.nl
Via de UITbalie van het Theater bedraagt de prijs van een ticket 16,50 euro. Reserveren kan via de website
www.theateraanhetvrijthof.nl of telefonisch onder nr. 043-3505555.

Locatie jubileumconcert: Theater aan het Vrijthof Maastricht.
Aanvangstijd : 15.30 uur.

Het interne en officiële afscheid van dirigent Fried Dobbelstein zal plaatsvinden tijdens het 36e Nieuwjaarsconcert op zondag 13 januari 2019 in de Harmoniezaal tegenover de kerk in Mheer. De aanvangstijd is 14.30 uur.
Tijdens dit concert wordt zijn opvolger Bart Deckers uit Boukoul voorgesteld. Hij zal met zijn werkzaamheden beginnen op de repetitie van donderdag 17 januari a.s. Daarover later meer.

U bent voor beide concerten van harte uitgenodigd.

Muzikale groet,

namens bestuur en leden van de Koninklijke Harmonie St. Cecilia Mheer,

Jef Jacobs, erevoorzitterJubileumconcert 2018 Maastricht

Op zondag 2 december brengt Harmonie St. Petrus en Paulus -de Greune van Wolder- onder leiding van dirigent Matty Cilissen samen met de Koninklijke Harmonie St. Cecilia van Mheer onder leiding van dirigent Fried Dobbelstein een groots jubileumconcert in het Theater aan het Vrijthof >>> zie bijlage.
Entreekaarten kosten 15 euro en kunnen o.a. besteld worden via www.harmoniemheer.nl .
Koop je kaarten via de UITbalie van Theater aan het Vrijthof, dan bedraagt de prijs van een ticket 16,50 euro.

Het is het laatste grote concert buiten Mheer dat dirigent Fried Dobbelstein zal musiceren met “zijn” harmonie, waarvan hij sinds 1 juli 1988 de muzikale leider is.
Na 30 jaar komt er een einde aan een intense en succesvolle samenwerking met heel veel muzikale hoogtepunten.

In het Theater aan het Vrijthof zal The Lord of the Rings van Johan de Meij in zijn geheel worden uitgevoerd. Deze compositie zag 30 jaar geleden het levenslicht.

Harmonie St. Petrus en Paulus werd 140 jaar geleden opgericht en het grootste wapenfeit in de historie is ongetwijfeld de WMC zege in de concertdivisie harmonie in 2017.

Locatie:
Theater aan het Vrijthof
Vrijthof 47
6211 LE Maastricht
website www.theateraanhetvrijthof.nl
Tel. uitbalie/reserveringen 043-3505555

Tijdstip
15.30 – 18.00 uur

Het officiële afscheid van dirigent Fried Dobbelstein zal plaatsvinden tijdens het 36e Nieuwjaarsconcert op zondag 13 januari 2019 in de Harmoniezaal tegenover de kerk in Mheer. De aanvangstijd is 14.30 uur.
Als zijn opvolger is benoemd dirigent Bart Deckers uit Boukoul, die zijn 1e repetitie bij “de Koninklijke uit 1821” zal geven op donderdag 17 januari a.s.

U bent voor beide concerten van harte uitgenodigd.

Met muzikale groet,

namens bestuur en leden,

Jef Jacobs, erevoorzitter
Mheer meets Wolder
Mheer meets Wolder in Theater aan het Vrijthof.
Na 30 jaar de dirigeerstok voor Mheer te hebben gezwaaid, neemt Fried Dobbelstein afscheid van zijn harmonie. Het laatste grote concert met de harmonie van Mheer in het Theater aan het Vrijthof. Samen met 'de Greune' van Wolder, de regerend wereldkampioen in de concertafdeling, waar Fried 10 jaar lang dirigent van was.

Bestel tijdig uw kaarten op de webwinkel www.harmoniemheer.nl of bij café Quanten en café In de Smidse in Mheer.
Mheer meets Wolder
Processie CD
Heeft U interesse in onze CD met processie marsen, klik dan op onderstaande link voor meer info.
Voor stukjes van de muziek, ga naar het kopje Media/Muziek. Hier zijn enkele stukjes van de muziekwerken op onze CD.

Processie CDDeze website is eigendom van Koninklijke Harmonie St. Cecilia Mheer | Ontwerp door Huub Habets