Nieuwjaarsconcert in Mheer.

De muzikale opening van 2018

Het jaar 2017 was voor onze harmonie een bijzonder mooi en succesvol jaar, met als muzikaal hoogtepunt het concertconcours in de Oranjerie te Roermond. Hier behaalden wij voor de uitvoering van ons muzikale programma de monsterscore van maar liefst 97 punten. Een euforisch gevoel maakte zich van dirigent, leden, bestuur en meergereisde - maar ook thuis meeluisterende supporters meester. Een ongeevenaard succes voor onze bijna 200 jarige vereniging.

Ook 2018 beloofd weer een bijzonder jaar te worden met diverse uitdagende concerten en projecten. Traditiegetrouw openen wij het nieuwe jaar met ons, in binnen en buiten Mheer, alom bekende nieuwjaarsconcert. Deze editie zal op zondag 14 januari om 14:30u plaatsvinden in de harmoniezaal te Mheer.

Zoals u van ons gewend bent, hebben wij voor dit concert een aantal speciale muzikale gasten uitgenodigd. Met de artiesten die we dit jaar hebben uitgenodigd, is iedere hoek van Zuid-Limburg vertegenwoordigd. Zo mogen wij vanuit Sittard, de zangeres Sarah Cremers verwelkomen, vanuit Kerkrade Jack Vinders en vanuit Maastricht Sjeng, Sjér & de Sjele. Uiteraard zijn we ons eigen dorp niet vergeten. Zo kunt u genieten van de talenten van slagwerker Lei Titulaer en zangeres Emma Moonen. Kortom, genoeg redenen om erbij te zijn!

Sarah Cremers
Muziek, zang en dans is haar thuis met de paplepel ingegoten. Haar vader is namelijk Geert Cremers van Kartoesj. Als kind speelde ze al in alle Limburgse theaters mee in de musical "Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?" Op dit moment speelt zij mee in de musical klassieker 'My Fair Lady', in verschillende theaters door heel Nederland en Belgi√ę.

Jack Vinders
Voor de trouwe bezoekers van ons nieuwjaarsconcert hoeven we hem niet meer voor te stellen, het is niet de eerste keer dat hij met ons zal optreden. Toch nog even kort, voor degene die hem niet kennen: Jack Vinders is zanger en cabaretier, maar ook liedjesschrijver, regisseur, acteur, presentator en columnist. Jack is een zanger en vertolker van luistermuziek, Franse chansons, ballades en swingende songs, een rasartiest van Limburgse bodem met regionale en nationale uitstraling.

Sjeng, Sjér & de Sjele
Voor de meeste inwoners van Mheer inmiddels geen onbekenden meer. Sjeng en Sj√©r Damen, een tweeling die al van kind af aan graag samen muziek maken. Xavier Emmen is een contrabassist, gitarist, zanger en entertainer. Xavier en Sjeng leerden elkaar kennen in een band genaamd The Mexicano's (oet 't v√©t!) Vervolgens hebben ze samen een muzikaal avontuur beleefd met optredens op o.a. Pinkpop en Zwarte Cross. Nu, gaan ze met z'n drie√ęn terug naar de roots. Sjeng, Sj√©r & de Sjele brengt u een mix van country, blues, folk en veel lol!

Emma Moonen
Emma is een jong muzikaal talent, ze heeft onder andere opgetreden in de Dörpskroniek en tijdens de kerstwandeling. Maar ook buiten Mheer heeft ze haar zangkunsten al vertoond, tijdens het Open Podium Maastricht, het Festival Des Jeunes Artistes en verschillende bruiloften. Dat allemaal terwijl ze nooit zangles heeft gehad. Net zoals piano en gitaar spelen heeft ze zich dit zelf aangeleerd.

Lei Titulaer
Lei is een muzikaal talent uit onze eigen harmonie, maar ook buiten Mheer heeft hij al van zich laten horen. Begin dit jaar werd hij Nederlands Kampioen (3e divisie) met het Slagwerkensemble KE Fanfare Sint Gertrudis uit ons buurdorp Sint Geertruid, waar overigens ook Juul Dobbelstein deel van uitmaakte. Lei zal als slagwerksolist optreden tijdens dit Nieuwjaarsconcert.

Het 35e Nieuwjaarsconcert vindt plaats om 14.30u in de Harmoniezaal Mheer. De zaal gaat open om 14.00 u. Entree is ‚ā¨ 12,50 inclusief champagne en wafel in de pauze. Jongeren vanaf 8 tot 18 betalen ‚ā¨7,50. Entreekaarten zijn te verkrijgen via leden van de harmonie of via het emailadres:
harmoniemheer@hotmail.com of via de webshop op www.harmoniemheer.nl.

Namens het bestuur en alle leden wens ik u hele fijne feestdagen en we zien u graag terug in het nieuwe jaar!