Op zondag 5 maart 2023 organiseert Wandelcomité Mheer haar 46e Heuvelland Wandeltocht. Wandelaars kunnen kiezen uit de afstanden 7, 13, en 22 kilometer. De routes gaan door het mooie heuvelachtige gebied rond Mheer. De wandelaars op de 13 en 22 km. bereiken via een mooie bosrand de idyllische gehuchten Bergenhuizen en Schey. Intussen kunnen zij vanaf het iets hoger gelegen plateau genieten van mooie vergezichten op het golvende heuvelland en de landelijk gelegen plaatsjes Banholt, Terhorst en Terlinden om tenslotte de grote rustplaats in Noorbeek te bereiken. Na de rust maken de wandelaars op de 22 km. een lus over de Heerbaan, de oude Romeinse weg die nu de grens vormt met België, naar de buurtschappen Ulvend en Schilberg. Via de Kwakhaag en langs de imposante hoeve “De Peul” gaat het naar het gehucht Vroelen en vervolgens weer naar de rustplaats in Noorbeek. Samen met de deelnemers aan de 13 km. verlaten de wandelaars Noorbeek. Via de Schoppemerheide, met een mooi panorama van Kasteel Altembroek, de Snauwenberg en de Horstergrubbe met een uniek uitzicht op het kasteel van de adelijke familie de Loë, bereiken de wandelaars weer het startpunt in Mheer.

De wandelaars op de 7 km. volgen voor een deel dezelfde route als de deelnemers op de langere afstanden en rusten ook in Noorbeek.

 

Men kan vanaf 8.00 uur inschrijven in de Harmoniezaal, tegenover de kerk, Dorpstraat 1 in Mheer. De inschrijving loopt van 8 tot 12 uur voor de 22 km, tot 13 uur voor de 13 km. en tot 14 uur voor de 7 km. De inschrijving bedraagt € 2.50 met verenigingsstempel. Leden van een erkende wandelbond krijgen op vertoon van hun lidmaatschapskaart 1 euro korting op het inschrijfgeld. Een herinneringssticker is bij de afmeldtafel te krijgen.

I.v.m. de weers- en terreingesteldheid in deze tijd van het jaar, raden wij stevig en waterdicht schoeisel aan.

Mheer is met openbaar vervoer makkelijk te bereiken met lijn 57 vanaf het N.S.-station in Maastricht en met lijn 657 vanaf het busstation in Gulpen.

 

Voor nadere informatie: R. Lemlijn, tel. 043-4571369

Tot ziens in Mheer op zondag 5 maart.