Bart Deckers is de nieuwe dirigent van de Koninklijke Harmonie St. Cecilia uit Mheer.

Hij volgt Fried Dobbelstein op, die sinds 1 juli 1988 muzikaal en artistiek leider was en die vele hoogtepunten heeft beleefd en muzikale successen geboekt met “de Koninklijke uit 1821”, de vereniging waarin hij vanaf 1980 tot 1988 euphonium heeft gespeeld.

Vers in het geheugen als kers op de taart een monsterscore van maar liefst ….. 97 punten tijdens het LBM-concertconcours op 22 oktober 2017 in De Oranjerie te Roermond. Een absoluut record binnen de lange concourshistorie van de vereniging sinds de 1e deelname in 1926 in Driebergen en een persoonlijk record voor de dirigent zelf. Nooit eerder scoorde hij met één van zijn orkesten voormeld aantal punten!

Het 36e Nieuwjaarsconcert van zondag 13 januari was voor Fried Dobbelstein tevens zijn afscheidsconcert.
Tijdens het zeer druk bezochte concert werd hij, in het bijzijn van o.a. familieleden, collega’s, relaties en de hele St. Cecilia-familie, bij het beëindigen van zijn dirigentschap vanwege zijn vele en bijzondere verdiensten gedurende meer dan 30 jaar, benoemd tot eredirigent van de Koninklijke Harmonie St. Cecilia. Deze eer is nooit eerder in de lange geschiedenis van de vereniging aan iemand verleend.

Een bijzondere erkenning voor een bijzondere dirigent. Een unicum!

Voorzitter Bert Senden prees zijn muzikale kwaliteiten en feliciteerde hem uit naam van allen. Ladyspeaker Karin Quanten overhandigde hem de bijbehorende speld en oorkonde. Oudste lid Adolf Willems bood hem het verenigingscadeau aan, zijnde een aquarel - van kunstenares Emilia Hauser uit Eckelrade - met Fried in directiepose, die een vaste plaats krijgt in de harmoniezaal als erkenning en herinnering aan een groot dirigent, maestro Fried Dobbelstein.

Voor echtgenote Mirjan Dobbelstein-Jacobs was er een fraaie ruiker bloemen uit waardering en sympathie!

Tijdens het concert sprak erevoorzitter Jef Jacobs de laudatio uit. Hierin blikte hij terug op de vele highligts, die in die 30 jaar muzikaal leiderschap van en door “enne Mhaerder jong” samen met het harmonie-orkest gerealiseerd waren. Hij prees scheidend dirigent Fried Dobbelstein voor de wijze waarop hij met ongekende passie, bezieling en tomeloze inzet de Harmonie van Mheer, uitkomend in de 1e divisie, van een middelmatig orkest heeft laten uitgroeien tot een orkest dat tot de top van Nederland gerekend mag worden.

Ga maar na: van de 7 concoursdeelnames sinds 1991 was er 6 keer op rij lof der jury.

In 2000 werd het FKM-landskampioensschap behaald, getuige de oranjewimpel aan de drapeau.

Tevens werd aan het begin van dit concert de opvolger van Fried Dobbelstein voorgesteld. In de uitverkochte harmoniezaal werd de 33-jarige Bart Deckers uit Boukoul door de voorzitter welkom geheten. Bart is een oud-student HaFaBra-directie van Fried Dobbelstein aan het ArtEZ Conservatorium te Enschede  en hij timmert al een aantal jaren aan de muzikale weg. Hij neemt per direct het stokje van zijn vroegere leermeester over. Uiteraard werd hem veel succes toegewenst in zijn nieuwe functie.

De organisatie van het 36e Nieuwjaarsconcert mag terugkijken op een zeer geslaagde activiteit. Naast het eigen harmonie-orkest o.l.v. Fried Dobbelstein en de drumband o.l.v. Patrick de Bie, verleenden de volgende gasten hun medewerking:

Jos Dobbelstein saxofoon, Imke Heitzer, Emma Moonen en Fenna Ograjensek zang en Léon van Wijk accordeon.

Het concert was al weken van te voren uitverkocht en de bezoekers, die een entreekaartje wisten te bemachtigen, genoten met volle teugen van dit memorabele concert met dirigent Fried in de hoofdrol.

Het eerste concert met de nieuwe dirigent vindt plaats op zondag 26 mei in de Mheerder harmoniezaal, samen met gastvereniging Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide en begint om 14.30 uur.