Op zondag 24 maart 2019 organiseert Wandelcomité Mheer haar 43e Heuvelland Wandeltocht. Wandelaars kunnen kiezen uit de afstanden 7, 13, en 22 kilometer. De routes van onze wandeltocht voeren door het mooie heuvelachtige gebied rond Mheer. De wandelaars op de 13 en 22 km. wandelen via veldwegen en langs enkele karakteristieke buurtschappen, naar Banholt. Hier is de grote rustplaats ingericht. Na de rust maken de wandelaars op de 22 km. een extra lus die grotendeels over het zgn. plateau van Margraten  loopt. Hier kunnen zij regelmatig genieten van prachtige vergezichten op de omliggende dorpen en gehuchten en zij komen uiteindelijk weer in Banholt op de rustplaats.

Van hier gaat de tocht, samen met de wandelaars van de 13 km., door het golvende heuvelland weer naar het startpunt in Mheer.

De wandelaars op de 7 km. volgen voor een groot deel van hun afstand dezelfde route als de deelnemers op de langere afstanden maar zij blijven dichter in de omgeving van Mheer. Ook deze deelnemers kunnen rusten in Banholt.

Men kan vanaf 8.00 uur inschrijven in de Harmoniezaal, tegenover de kerk, Dorpsstraat 1 in Mheer. De inschrijving loopt van 8 tot 12 uur voor de 22 km, tot 13 uur voor de 13 km. en tot 14 uur voor de 7 km. De inschrijving bedraagt € 2,50 met verenigingsstempel. Leden van een erkende wandelbond krijgen op vertoon van hun lidmaatschapskaart 1 euro korting op het inschrijfgeld. Een herinneringssticker is bij de afmeldtafel te krijgen. Het I.V.V. stempel is aanwezig voor alle afstanden.

I.v.m. de weersomstandigheden en terreingesteldheid in deze tijd van het jaar, raden wij stevig en waterdicht schoeisel aan te raden.

Mheer is met openbaar vervoer makkelijk te bereiken met lijn 57 vanaf het N.S.-station in Maastricht.

Voor nadere informatie: R. Lemlijn, tel. 043-457 13 69

Graag tot ziens in Mheer op zondag 24 maart.