Fanfare Monte Corona heeft gemeend de wereldpremière van een nieuwe compositie van Hardy Mertens uit te gaan voeren in zijn geboorteplaats Landgraaf. De dirigent, Bart Deckers, is ook dirigent bij Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide. Het moderne "Cultuurhuis" is de ideale plek om deze compositie uit te gaan voeren zowel qua sfeer als akoestiek.

Hardy Mertens heeft in opdracht van Fanfare Monte Corona, maar vooral ter ere van oud-voorzitter Henk Sturme een nieuw werk geschreven waarin hij de personage Lisbeth Salander verklankt.
Zij is de hoofdpersoon in een trilogie genaamd Millenium. De Millennium-trilogie is een reeks misdaadromans van de Zweedse journalist en schrijver Stieg Larsson. Larsson schreef de boeken bij wijze van hobby in zijn vrije tijd. Hij overleed echter in 2004, voordat de publicaties het licht zagen. De drie boeken werden kort na elkaar in 2005 en 2006 in Zweden uitgegeven. Tevens is hier ook een verfilming van gemaakt genaamd; The Girl with the Dragon Tattoo.

Yaël Wijenberg, radiopresentatrice van L1, heeft een gedicht geschreven en dit wordt ook door haar tijdens dit werk geproclameerd.

Verder zal de Fanfare uit Kronenberg-Evertsoord dit werk combineren met filmmuziek uit de films Gladiator en At world's end (Pirates of the Caribbean)

Voor de pauze zal de Koninklijke uit Mheer een programma spelen met muziek ook uit de filmwereld, maar ook originele harmoniemuziek van hoog niveau.