Afgelopen week bereikte ons het droevige nieuws dat ons zeer betrokken Ere-lid Piet Beenkens is overleden. Tijdens zijn laatste reis door Mheer hebben wij hem een laatste groet gebracht.

Pietsje, veer geunt dich enorm missen! In gedachte bie eederean dea dich leef heat!

Op zondag 25 februari 2024 organiseert Wandelcomité Mheer haar 47e Heuvelland Wandeltocht. Wandelaars kunnen kiezen uit de afstanden 7, 13, en 22 kilometer. De routes van onze wandeltocht voeren door het mooie heuvelachtige gebied rond Mheer. De wandelaars op de 13 en 22 km. bereiken via landelijk gelegen gehuchten en buurtschappen als De Tatert, Heerkuil, Libeek en Moerslag het Savelsbos, een oud en typisch Zuid-Limburgs hellingbos. Via de rond St. Geertruid gelegen landerijen bereiken de wandelaars de grote rustplaats in Eckelrade. Na de rust vervolgen de wandelaars hun tocht door dit karakteristieke dorp met zijn lintbebouwing en markante boerderijen.

De 22 km. voert de wandelaars in een extra lus grotendeels weer langs en door het Savelsbos. Dit bos wordt doorsneden door vele grotere en kleine droogdalen, in deze streek grubben genoemd. De hellingen zijn begroeid met vele volwassen, hoge bomen in een grote diversiteit. Op vele plaatsen zijn de sporen te zien van de verschillende dieren die hier hun leefgebied hebben o.a. dassen en vossen.

Samen met de deelnemers aan de 13 km. verlaten de wandelaars van de 22 km na de tweede rust weer Eckelrade. Het laatste deel van de tochten loopt over overwegend veldwegen op een iets hoger gelegen plateau met mooie vergezichten op het golvend heuvelland en op de omliggende dorpen rond Mheer.
De wandelaars op de 7 km. volgen voor een deel dezelfde route als de deelnemers op de langere afstanden maar blijven wat dichter in de buurt van Mheer en hebben een eigen rustplaats.

Men kan vanaf 8.00 uur inschrijven in de Harmoniezaal, tegenover de kerk, Dorpstraat 1 in Mheer. De inschrijving loopt van 8 tot 12 uur voor de 22 km, tot 13 uur voor de 13 km. en tot 14 uur voor de 7 km. De inschrijving bedraagt € 2.50 met verenigingsstempel. Leden van een erkende wandelbond krijgen op vertoon van hun lidmaatschapskaart 1 euro korting op het inschrijfgeld. Een herinneringssticker is bij de afmeldtafel te krijgen.
I.v.m. de weers- en terreingesteldheid in deze tijd van het jaar, raden wij stevig en waterdicht schoeisel aan.

Mheer is met openbaar vervoer makkelijk te bereiken met lijn 57 vanaf het N.S.-station in Maastricht en met lijn 657 vanaf het busstation in Gulpen.


Voor nadere informatie: R. Lemlijn, tel. 043-4571369

Graag tot ziens in Mheer op zondag 25 februari.

In het weekend van 19 november aanstaande, viert de Koninklijke Harmonie St. Cecilia uit Mheer weer de feestdag van haar patroonheilige St. Cecilia. Daarbij worden er dit jaar maar liefst veertien jubilarissen gehuldigd, samen goed voor meer dan vierhonderd verenigingsjaren.

Onze jubilarissen zijn:

12,5 jaar Emmy Berndsen klarinet
  Juul Dobbelstein slagwerk
  Henriëtte Titulaer dwarsfluit/piccolo
  Anique Andrien klarinet
  Britt Dobbelstein klarinet
  Pedro Lemlijn trompet
  Lei Titulaer slagwerk
     
25 jaar Esmée Brouwers - van Gerven hoorn
     
40 jaar Pascal Tielens bas-trombone
  Jean Sneepers jr. hoorn
     
50 jaar Jef Jacobs erevoorzitter/erelid
  Gerard Berndsen klarinet
  Ria Hermans - Jaminon lid van het steuncomité
     
60 jaar Bert Senden sax-bariton

 

De huldiging van onze jubilarissen, met aansluitend receptie, vindt plaats op zondag 19 november vanaf 11.30 uur in de harmoniezaal in Mheer. Belangstellenden zijn van harte welkom. Voorafgaand aan de huldiging luistert het harmonieorkest om 9.30 uur de H. Mis muzikaal op. De mis wordt opgedragen aan alle levende, en niet meer levende leden van onze vereniging. Na afloop van de mis wordt een bezoek gebracht aan het nabijgelegen kerkhof. Ter ere van de overleden leden wordt een andante gespeeld en wordt het signaal Taptoe gebracht. Na het leggen van een bloemstuk bij het graf van het laatst overleden lid, marcheert het korps al spelend af naar de harmoniezaal.

De festiviteiten beginnen op vrijdag 17 november met het traditionele “Maol” voor de gehele Cecilia-familie.

Op zondag 14 januari 2024 starten wij zoals gebruikelijk het nieuwe jaar met ons traditionele Nieuwjaarsconcert. Onze muzikale gasten deze middag zijn Dyanne Sleijpen, Rob Mennen & Bart Storcken.
Zoals gebruikelijk zal dit concert plaatsvinden in onze Harmoniezaal, de zaal gaat open om 14:00u en aanvang concert is 14:30u.
We hopen samen met u te kunnen proosten op een nieuw muzikaal 2024, hopelijk tot dan!

Kaarten kunnen reeds besteld worden via onze webshop.

Fanfare Monte Corona heeft gemeend de wereldpremière van een nieuwe compositie van Hardy Mertens uit te gaan voeren in zijn geboorteplaats Landgraaf. De dirigent, Bart Deckers, is ook dirigent bij Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide. Het moderne "Cultuurhuis" is de ideale plek om deze compositie uit te gaan voeren zowel qua sfeer als akoestiek.

Hardy Mertens heeft in opdracht van Fanfare Monte Corona, maar vooral ter ere van oud-voorzitter Henk Sturme een nieuw werk geschreven waarin hij de personage Lisbeth Salander verklankt.
Zij is de hoofdpersoon in een trilogie genaamd Millenium. De Millennium-trilogie is een reeks misdaadromans van de Zweedse journalist en schrijver Stieg Larsson. Larsson schreef de boeken bij wijze van hobby in zijn vrije tijd. Hij overleed echter in 2004, voordat de publicaties het licht zagen. De drie boeken werden kort na elkaar in 2005 en 2006 in Zweden uitgegeven. Tevens is hier ook een verfilming van gemaakt genaamd; The Girl with the Dragon Tattoo.

Yaël Wijenberg, radiopresentatrice van L1, heeft een gedicht geschreven en dit wordt ook door haar tijdens dit werk geproclameerd.

Verder zal de Fanfare uit Kronenberg-Evertsoord dit werk combineren met filmmuziek uit de films Gladiator en At world's end (Pirates of the Caribbean)

Voor de pauze zal de Koninklijke uit Mheer een programma spelen met muziek ook uit de filmwereld, maar ook originele harmoniemuziek van hoog niveau.