Op zondag 26 mei as. organiseert de Koninklijke Harmonie St. Cecilia Mheer het eerste concert met haar nieuwe dirigent Bart Deckers. Het kennismakingsconcert heeft de toepasselijke titel “Pleased to meet you” en zal voor de vereniging in het teken staan van een geheel nieuw muzikaal programma met als thema 17e eeuwse muziek.

De vereniging, die sinds januari jl. onder leiding staat van haar nieuwe dirigent, heeft hard gewerkt aan het instuderen van het muzikale programma gecombineerd met het aan elkaar wennen. Het resultaat mag er zijn en men is gebrand om dit aan iedereen, die de vereniging en de blaasmuziek een warm hart toe draagt, ten toon te spreiden.

Als gastvereniging is Harmonie St. Aemiliaan uit Bleijerheide uitgenodigd. Harmonie St. Aemiliaan is een muziekvereniging uit de Kerkraadse wijk Bleijerheide, waarbij het groot harmonieorkest, jeugdorkest en de drumband samen de basis vormen van de vereniging. Het harmonieorkest bestaat momenteel uit circa 50 muzikanten en verzorgt jaarlijks diverse concerten in de wijk Bleijerheide en het Parkstad Limburg Theater in Kerkrade. Daarnaast musiceert het harmonieorkest ook regelmatig op uitnodiging buiten de stadsgrenzen.

Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide komt momenteel uit in de eerste divisie en staat sinds januari 2017 onder leiding van dirigent Txemi Etxebarria. U bent van harte uitgenodigd dit concert bij te wonen.

Het concert begint om 15:30 uur. De entree is gratis.

Lof der jury voor slagwerkensemble Fanfare St. Gertrudis Sint Geertruid

Onder de vlag van de Muziekfederatie Limburg Zuid West, vond op vrijdag 22 maart in de Harmoniezaal te Mheer het 22e drumbandtreffen plaats, georganiseerd door de plaatselijke Koninklijke Harmonie St. Cecilia.

Er waren 6 podiumoptredens.

Aan vijf deelnemende korpsen werd een juryrapport met punten en predikaten toegekend. De drumband van Fanfare St. Blasius Cadier en Keer o.l.v. Eric Crauwels deed buiten mededinging mee.

Harmonie Berggalm Noorbeek organiseert onder auspiciën van de Muziekfederatie Limburg Zuid West op 12 en 13 april 2019 het 60e Concerttreffen. Aan dit concerttreffen nemen 5 muziekverenigingen deel en vindt plaats in ‘Harmoniezaal Paviljoen’ gelegen aan de Paviljoenstraat te Noorbeek.

De muziekverenigingen verzorgen een podiumoptreden met een eigen keuzeprogramma. De beoordeling vindt plaats door bondsjurylid de heer Jacob Slagter.

Op 12 april begint het concert om 19.00 uur met een optreden van 2 muziekverenigingen. Op 13 april begint het concert om 19.30 uur met een optreden van 3 muziekverenigingen. Alle verenigingen verzorgen een podiumoptreden van 1 uur.

De bekendmaking van de uitslag vindt plaats op het einde van de concertavond na het laatste optreden.

Er is parkeergelegenheid op de parkeerplaats aan het Raadhuisplein.

Met muzikale groet,

Het bestuur Muziekfederatie Limburg Zuid West

Het bestuur van Harmonie Berggalm Noorbeek

Namens deze

Erwin Debie

Secretaris Harmonie Berggalm

Op zondag 24 maart 2019 organiseert Wandelcomité Mheer haar 43e Heuvelland Wandeltocht. Wandelaars kunnen kiezen uit de afstanden 7, 13, en 22 kilometer. De routes van onze wandeltocht voeren door het mooie heuvelachtige gebied rond Mheer. De wandelaars op de 13 en 22 km. wandelen via veldwegen en langs enkele karakteristieke buurtschappen, naar Banholt. Hier is de grote rustplaats ingericht. Na de rust maken de wandelaars op de 22 km. een extra lus die grotendeels over het zgn. plateau van Margraten  loopt. Hier kunnen zij regelmatig genieten van prachtige vergezichten op de omliggende dorpen en gehuchten en zij komen uiteindelijk weer in Banholt op de rustplaats.